Közösségépítés

A bahá’í közösségépítő programokat az alábbi képes linkeken és rövid leírásban ismerheted meg.

Közösségépítés

A bahá’í közösségépítő programokat az alábbi képes linkeken és rövid leírásban ismerheted meg.

A bahá’í hit megszületése óta egyre több ember találja meg Bahá’u’lláh tanításaiban egy jobb világ megragadó jövőképét. Sokan fedeznek fel bennük bölcs meglátásokat például az emberiség egységével, a férfiak és nők egyenjogúságával, az előítéletektől való megszabadulással, a tudomány és vallás harmóniájával kapcsolatban, és kezdik átültetni ezeket az alapelveket a saját életükbe és munkájukba. Mások továbbmennek ennél, csatlakoznak a bahá’í közösséghez, és örömmel vesznek részt az emberiség nagykorúvá válásával kapcsolatos jövőkép megvalósításában. 

Céljuk az emberiség szolgálata és belső életük átalakítása Bahá’u’lláh tanításai mentén. A közösség, amihez tartoznak, a tanulás és cselekvés közössége. Mentes a felsőbbrendűség mindenféle sugalmazásától, és azt sem állítja, hogy ő lenne az igazság kizárólagos birtokosa. Az emberiség jövőjébe vetett remény élteti, az ezért végzett céltudatos munkát hirdeti, és üdvözöl minden, az egység megteremtése és az emberi szenvedés csökkentése iránt tett erőfeszítést. 

Az elkötelezettség nélkül látogatható közösségépítő programokon szívesen látunk mindenkit, aki szeretne tenni a világ jobbá tételéért és saját maga lelki fejlődéséért.