Serdülőprogram – az önkifejezés művészete

A bahá’í-ok által szervezett foglalkozások segítik a serdülőket, hogy lelki tulajdonságokat, erényeket és összefüggésekben való gondolkodást nyerjenek.
 
A serdülőkor pozitív jellemzői a lelkesedés, tanulási vágy, igazságérzet és áldozatkész önzetlenség. Ezekre építve a foglalkozások fejlesztik a serdülők céltudatosságát, belső átalakulását és a társadalom fejlődéséhez való hozzájárulását.
 
A bahá’í közösség kidolgozott a serdülők számára egy programot, mely tekintetbe veszi, hogy a serdülőknek rengeteg mondanivalójuk van, de nem tudják, hogyan fejezzék ki magukat. Ezért a tananyag elsősorban a kifejezés fejlesztésére összpontosít, másodsorban segít nekik felismerni az erkölcsi alapokat, amikre a mindennapi döntések épülnek, valamint meglátni a beszéd és a tett morális vonatkozásait.
A kamasz program örömteli pillanata (c) Magyarországi Bahá'í Közösség www.bahai.hu

A serdülőprogram (sericsopi) örömteli pillanata (c) Magyarországi Bahá’í Közösség www.bahai.hu

A résztvevő serdülők sokféle tevékenységben vehetnek részt: művészeti önkifejezés, beszélgetések, szerepjáték, együttműködési játékok, bölcsességek tanulmányozása, történet elmondása és közösséget szolgáló társadalmi munka.
 

A serdülők lelki fejlesztését támogató programot főleg fiatalok tartják, akik részt vettek korábban a programban, visszaadva másoknak is itt megszerzett képességeket. 

Tantervek készültek a következő témákkal: „A megerősítés szellői”, „Az egyenes ösvényt járva” és „A szó erejéből merítve”.

A serdülőprogramok nyitva állnak mindenki számára.

Magyar feliratot a beállításokban lehet bekapcsolni (PC: fogaskerék, mobil: három pont).

Ízelítő a serdülőcsoportok művészeti tevékenységeiből

A szentendrei serdülőprogram dalai

A szentendrei serdülőprogram dalairól (megzenésített imák és pozitív gondolatok) bővebben »

Egy budapesti serdülő-foglalkozás alkotása

A KAFA serdülőcsoport minden évben készít egy videót, mely feldolgozza az év közben tanultakat. A videó témáját és kivitelezését a serdülők végzik. Íme egy a videók közül, a Teljes átalakulás: