Bahá’í Summer School in Hungary 2023Bahá’í Nyári Iskola 2023. július 8-14. Gödöllő

2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1. MATE kollégium B épület

Frissítés: részletes program

A Bahá’í Nyári Iskola célja

„Ó, ti, az emberek gyermekei! Isten Hitének és az Ő Vallásának alapvető célja, hogy az emberi faj érdekét védje, egységét előmozdítsa, és a szeretet és testvériség szellemét táplálja az emberek között.”

„Minden ember azért teremtetett, hogy egy folytonosan fejlődő civilizációt előmozdítson.”

„Aki kiáll közületek, hogy Ura Ügyét tanítsa, mindenekelőtt tanítsa saját magát, hogy beszédével megnyerhesse hallgatói szívét.”    (Bahá’u’lláh)

Kedves Barátok!

A Nyári Iskola különleges szerepet tölt be a bahá’í közösség életében, és egyben egy csodálatos lehetőség is, ahová a Hit barátait meg lehet hívni. Ahogy Shoghi Effendi is írta: „ mindegyik Nyári Iskola célja kell legyen, hogy (1) a résztvevők között szoros kapcsolatot és barátságot alakítson ki, ezt fenntartsa és megerősítse, mind társasági, mind szellemi-lelki szempontból; foglalkozzon (2) az Ügy történetével, alapelveivel és tanításaival – intellektuális-szellemi képzésként, és azzal, hogy (3) hogyan alkalmazzuk az erkölcsös viselkedés alapelveit az egyéni életben”. Ezáltal a Nyári Iskola „… a barátok tudásának és megértésének elmélyítését” szolgálja és lehetővé teszi „számukra a Hit tanításainak széthintését …. a reménytelen világban”, valamint segíti a „Hit nélkülözhetetlen alapjainak”, valamint „a bahá’í igazgatási rend irányadó alapelveinek” mélyebb megértését.

Sok szeretettel várunk benneteket, hogy a Nyári Iskolán barátokként együtt tanuljunk, lelkes szellemiségben, elősegítve egy igazi, „szívbéli” közösség kialakítását. Minden bahá’í közösség arra törekszik, hogy egy szerető, egységes szellemi közösséget alakítson ki, mert csakis ez lesz vonzó embertársaink részére. Csak a valódi szeretet és egység képes mágnesként vonzani az emberi szíveket.

Az idei programok rendhagyó módon 4 korcsoportban lesznek: gyermek, serdülő, ifjúsági és felnőtt korosztály, de természetesen néhány program együtt is lesz.

A gyermek és serdülő program alapvetően magyarul lesz, de mint, ahogy az elmúlt években, az idén is rugalmasan megoldjuk az angol nyelvűek integrálását is. Az ifjúsági tábor és a nyári Iskola kétnyelvű. (magyar és angol).

Szállás:

2100 Gödöllő, Páter Károly u 1. MATE kollégium B épület.

GPS: 47.5957687729282, 19.363695723535127

2, 3, illetve 4 ágyas, szép állapotú szobák várnak minket. A szobák egyik fele a napos oldalra néz és légkondicionáltak, (a klíma használat korlátlan) a szobák másik felében, sajnos, nincs klíma. Minden szoba zuhanyzós, erkélyes, kis hűtőszekrénnyel ellátott. Áramvételt nem korlátozzák, de rezsó használatának mellőzését kérik.

Étkezés:

Az idei Nyári Iskolában az étkezés kivételesen önellátó lesz, ami azt jelenti, hogy mindenkinek magának kell gondoskodnia az étkezésről. Sajnos, a helyszínen központilag nem lehetséges a közös étkezés kivitelezése. Egy kellemes séta távolságra, a helyszín közelében van bevásárlásra lehetőség, valamint van a közelben étterem is, ahol lehet menüt fogyasztani vagy étlapról rendelni, – vegetáriánus kínálattal is rendelkezik az étterem. Természetesen az étkezést (ebédet, vacsorát) leszervezzük a jelentkezések és igények függvényében, hogy biztosan elegendő menü vagy A la carte étkezéssel felkészült legyen az étterem.

A szálláson van egy nagy, közös konyha, ahová akár 10 személy is befér egyszerre, amit lehet használni, viszont edények nincsenek; evőeszköz, tányér, bögre igény szerint hozható.

Szabadidő: 

A kollégium egy szépen kialakított, parkosított területen fekszik. Az épület előtt terasz; 100 méterre kondipark, és egy fedett pavilon található.

Gödöllő Városi és Térségi Uszoda egy 15 percnyi, kellemes sétára, a strand (D-Beach, Domony) 12 perc autóútra van a kollégiumtól. A sportot kedvelőknek külön örömet jelenthet az, hogy van pingpongozásra lehetőség bent a kollégiumban és kint is.

Programok:

Az eddigiektől eltérően vasárnap egy nyilvános előadással kezdünk, ahová várjuk azon érdeklődőket is, akik egyébként nem vesznek részt az Iskola teljes programjában.

Előadás: Reményt adni a világnak – hogyan teremthető meg a béke?

További programok, előadások és műhely:

  • Teremtő szó átalakító ereje – a belső béke és külső átalakulás megvalósítása
    – Egy új világ közös építése /előadás & műhely
  • Igazságos rendszer építése szellemi alapokra / előadás & műhely
  • Befogadó közösségek kialakítása szellemi alapon (bahá’í jövőkép megosztása, szívbéli kapcsolatok) – Szellemiség-szeretet-szolgálat (tanulási folyamat, intézmények) / előadás + műhely
  • Önmagunk megtalálása az emberiség szellemi történelmében a Báb idején/ előadás + történetek + műhely
  • Főszereplőnek lenni a változásban, amit a társadalomban akarunk látni – kapcsolatunk a társadalmi és természeti környezetünkkel / előadás + műhely
  • Házasság építése szilárd és stabil szellemi alapokra/ előadás + műhely
  • Hogyan szabadítsuk meg magunkat a múlttól, hogy a jelenre építsünk? / előadás + műhely
  • Szolgálat mint örömforrás /előadás + műhely
  • Hogyan kapcsolódhatok be a közösségépítésbe?

Ami szintén új! – A Nyári Iskola utolsó napját Tanítási Napok követik majd, melyben közvetlen folytatásként lehetőség lesz, a frissen megszerzett tudást és az örömteli együttlét adta lelkesedést kihasználva, rögtön átültetni a gyakorlatba. Így tehát érdemes már a jelentkezéskor erre gondolni és néhány nappal tovább tervezni. Lehetőség lesz akár a szálláson, akár a gödöllői barátok otthonában vendégszeretetüket élvezve néhány napot még maradni.

Mivel az idei Nyári Iskola meglehetősen frekventált helyen lesz, közel Budapesthez ezért sokan úgy döntenek, hogy nem foglalnak le szállást a kollégiumban, ami teljesen érthető. Azonban ahhoz, hogy az Iskola programja szervezhető és zökkenőmentes legyen, ahhoz elengedhetetlen, hogy tudjuk kik vesznek részt. Ezért nagyon kérünk mindenkit, hogy küldje el jelentkezését a megjelölt napokkal, amikor jelen lesz, még akkor is, ha nem alszik a szálláson!

Árak

KorosztályJelentkezési dátumár / éjszaka / szoba
1 ágyas2 ágyas3 vagy 4 ágyas
25 év alatt ingyenes
     
kor 64 év alattjúnius 15-ig9 500 Ft6 500 Ft4 500 Ft
jún 16-tól11 500 Ft8 500 Ft6 500 Ft
     
kor 65 év felettjún 15-ig8 600 Ft5 900 Ft4 100 Ft
jún 16-tól10 400 Ft7 700 Ft5 900 Ft

Regisztráció

A Nyári Iskolára való jelentkezés az előleg befizetésével, amely 15 000 Ft, és a jelentkezés (Google Forms vagy jelentkezési lap) beküldésével válik érvényessé.

vagy

A jelentkezési lapot az alábbi email címre várjuk: iskola@bahai.hu

Az előleget a következő számlaszámon fogadjuk:

Magyarországi Bahá’í Közösség: OTP 11705008 20474069

Közlemény: Név + Nyári Iskola előleg

Jelentkezési határidő: 2023. június 15.

Legfrissebb hírek

Egyházi 1% mindenki javára

Egyházi 1% mindenki javára Az egyházi 1%-ból más civil szervezeteket támogat a Bahá’í Közösség, mert hitéleti, saját céljára azt nem használja. A legtöbb civil szervezet

Tovább olvasom »

Meditáció és imatalálkozó Budapesten

Meditáció és imatalálkozó Budapesten Február 10-én, szombaton, nagy szeretettel várunk minden barátunkat egy meditációs és imatalálkozóra a Magyarországi Bahá’í Közösség Központjában. Időpont: 2024. február 10.,

Tovább olvasom »