Nyilvántartásba vett egyházi státuszt kapott a Magyarországi Bahá’í Közösség

A Fővárosi Törvényszék 2020. május 20-án kelt végzésével nyilvántartásba vett egyházként jegyezte be a Magyarországi Bahá’í Közösséget. A jogerőssé vált végzés egy hosszabb folyamatot zárt le, és lehetőséget ad a Közösségnek, hogy a korábbiaknál ismertebbé válhasson hazánkban, és a társadalom érdekében kifejtett szolgálatát szélesebb körben végezhesse.

Nyilvántartásba vett egyházként a Bahá’í Közösség újra jogosult az egyházi 1%-ra, melyet a magyar társadalom számára hasznos, fejlesztő tevékenységekre fordítja.

A bahá’í hit a világ legfiatalabb, mindössze 150 éves független vallása. Hirdeti, hogy a Föld egyetlen ország: minden vallás Istene ugyanaz az egy Isten, a világunk egy, és az emberiség is az, mely előtt egyetlen út áll: egységben, békében és szeretetben élni egymással. Ennek napjainkban különös jelentőséget ad a koronavírus világjárvány, mely az egész emberiséget érinti, és melyet csak együttes erővel lehet megfékezni.

A bahá’í-ok közösségépítő tevékenységei nyitva állnak minden ember számára, aki szeretné gazdagítani saját lelki életét és ihletet találni a szélesebb közösség szolgálatára. A vallási elkötelezettség nélkül látogatható programokban találhatók imatalálkozók, gyermek- és serdülőprogramok, valamint tanulókörök.

Kapcsolódó oldalak:
Magyarországi történet
A bahá’í közösség külkapcsolatai Magyarországon
Hírek kormányzati elismerésről

Legfrissebb hírek

Bahá’í Nyári Iskola 2021

Kedves Érdeklődő!Szeretettel várunk az idei nyári iskolánkba, ami Kiskőrösön, egy színvonalas, termálfürdőhöz kapcsolt szállodában (Hotel Imperial Gyógyszálló) lesz megtartva. Délelőtt tartalmas előadásokon vehetsz részt, délután

Tovább olvasom »

Bahá’í Nyári Iskola 2020 ELMARAD

A NYÁRI ISKOLA 2020-BAN ELMARAD! A Kedves Barátok!Szeretettel várunk benneteket az idei Nyári Iskolába, ami Kiskőrösön, egy színvonalas, termálfürdőhöz kapcsolt szállodában (Hotel Imperial) lesz megtartva.

Tovább olvasom »