A Fővárosi Törvényszék 2020. május 20-án kelt végzésével nyilvántartásba vett egyházként jegyezte be a Magyarországi Bahá’í Közösséget. A jogerőssé vált végzés egy hosszabb folyamatot zárt le, és lehetőséget ad a Közösségnek, hogy a korábbiaknál ismertebbé válhasson hazánkban, és a társadalom érdekében kifejtett szolgálatát szélesebb körben végezhesse.

Nyilvántartásba vett egyházként a Bahá’í Közösség újra jogosult az egyházi 1%-ra, melyet a magyar társadalom számára hasznos, fejlesztő tevékenységekre fordítja.

A bahá’í hit a világ legfiatalabb, mindössze 150 éves független vallása. Hirdeti, hogy a Föld egyetlen ország: minden vallás Istene ugyanaz az egy Isten, a világunk egy, és az emberiség is az, mely előtt egyetlen út áll: egységben, békében és szeretetben élni egymással. Ennek napjainkban különös jelentőséget ad a koronavírus világjárvány, mely az egész emberiséget érinti, és melyet csak együttes erővel lehet megfékezni.

A bahá’í-ok közösségépítő tevékenységei nyitva állnak minden ember számára, aki szeretné gazdagítani saját lelki életét és ihletet találni a szélesebb közösség szolgálatára. A vallási elkötelezettség nélkül látogatható programokban találhatók imatalálkozók, gyermek- és serdülőprogramok, valamint tanulókörök.

Kapcsolódó oldalak:
Magyarországi történet
A bahá’í közösség külkapcsolatai Magyarországon
Hírek kormányzati elismerésről

Legfrissebb hírek

Meditáció és imatalálkozó Budapesten

Meditáció és imatalálkozó Budapesten Február 10-én, szombaton, nagy szeretettel várunk minden barátunkat egy meditációs és imatalálkozóra a Magyarországi Bahá’í Közösség Központjában. Időpont: 2024. február 10.,

Tovább olvasom »