Az ausztrál miniszterelnök háláját fejezi ki a bahá’í közösségnek

Száz év telt el, mióta az első két bahá’í, Clara és Hyde Dunn Ausztráliába érkezett. Miközben az ország bahá’í közössége a jelenlegi helyzethez képest méltó centenáriumi ünneplésre készülődik, meleg hangú, elismerő és bátorító levelet kapott Ausztrália miniszterelnökétől, Scott Morrisontól.
 

1586339940-australian-prime-minister-centenary-faith-essential-crisis-00

Scott Morrison, Ausztrália miniszterelnökének levele Háttérkép forrása: Wikimedia/Thennicke CC BY-SAA közelgő, e hónap későbbi részében tartandó bahá’í Ridván ünnepet megelőzően küldött üzenetében a kormányfő köszönetét fejezi ki az Ausztrál Bahá’í Közösségnek az elmúlt évszázad során tett erőfeszítésekért, mellyel hozzájárult a társadalmi fejlődés elősegítéséhez.
Szintén felhívja a figyelmet a bahá’í közösség által továbbra is betölthető szerepre „a korábban soha nem tapasztalt egészségügyi válsághelyzet közepette”, amelyben minden ausztrál polgár összefogására szükség van. „Ezen nagy kihívást jelentő időszakban, tudom, hogy képesek erőt meríteni a bahá’í tanításokból és abból az elkötelezettségből, amelyet azok az emberiség, különösen pedig annak legsebezhetőbb csoportjainak jóléte iránt tanúsítanak.”
A bahá’í közösség vezető testülete, az Igazságosság Egyetemes Háza által nemrégiben kiadott nyilatkozatából idézve, amely az emberiségben „benne rejlő egységről és egymásra utaltságról” szól, a miniszterelnök szó szerint idézi az abban foglaltakat: „A világnak minden eddiginél nagyobb szüksége van a hit adta reményre és lelki erőre.”
Az Ausztráliai Bahá’í Közösség Országos Szellemi Tanácsa közelgő, pénteken esedékes, az egy éven át tartó centenáriumi események kezdetét jelző nyilatkozatában elismerően nyilatkozik a miniszterelnök üzenetéről és a szolgálat szellemiségének megerősítésére szólít fel.
“Míg ezen bizonytalan időkben talán nem tudunk személyesen összegyűlni, vagy nagyobb távolságra utazni” – fogalmaz a tanács – imádkozhatunk mindenki jólétéért, kereshetünk új és kreatív módokat szomszédaink és barátaink szolgálatára, és folytathatjuk a közösségépítés folyamatát.”
Scott Morrison, Ausztrália miniszterelnökének üzenete (pdf)

Kapcsolódó oldalak:
A cikk forrása és nagy felbontású képek

Legfrissebb hírek

Bahá’í Nyári Iskola 2021

Kedves Érdeklődő!Szeretettel várunk az idei nyári iskolánkba, ami Kiskőrösön, egy színvonalas, termálfürdőhöz kapcsolt szállodában (Hotel Imperial Gyógyszálló) lesz megtartva. Délelőtt tartalmas előadásokon vehetsz részt, délután

Tovább olvasom »

Bahá’í Nyári Iskola 2020 ELMARAD

A NYÁRI ISKOLA 2020-BAN ELMARAD! A Kedves Barátok!Szeretettel várunk benneteket az idei Nyári Iskolába, ami Kiskőrösön, egy színvonalas, termálfürdőhöz kapcsolt szállodában (Hotel Imperial) lesz megtartva.

Tovább olvasom »