A Báb születésének 200. évfordulója előtt tisztelegve, Ram Nath Kovind indiai elnök, valamint több mint 160 közjogi méltóság, civil társadalmi és vallási vezetők, akadémikusok és művészek gyűltek össze az indiai Országos Bahá’í Központban egy történelmi jelentőségű fogadáson 2019. december 17-én.

India elnöke, Ram Nath Kovind üdvözli a több mint 160 vendéget, a Báb születése bicentenáriumának tiszteletére rendezett fogadáson az Új-Delhiben lévő Országos Bahá’í Központban 2019. december 17-én © Bahá’í Nemzetközi Hírszolgálat news.bahai.org

India elnöke, Ram Nath Kovind üdvözli a több mint 160 vendéget, a Báb születése bicentenáriumának tiszteletére rendezett fogadáson az Új-Delhiben lévő Országos Bahá’í Központban 2019. december 17-én © Bahá’í Nemzetközi Hírszolgálat news.bahai.org


Az összegyűltekhez szólva Kovind elnök kijelentette: „az Indiai Bahá’í Közösség hozzájárulása, amelyet másokkal karöltve tett – akik közül sokan megjelentek a rendezvényen is – virágzó közösségek létrehozásában segített egész India-szerte”.
„Ez a tevékenység magában foglalja az oktatást fiúk és lányok részére egyaránt, az istentisztelet fogalmának kiterjesztését a szolgálat szellemében végzett munkára, valamint a szellemi, társadalmi és anyagi fejlődés együttes létrejöttének elősegítését” – folytatta az elnök.
Az eseményre reagálva Nazneen Rowhani, az Indiai Országos Bahá’í Közösség titkára elmondta, hogy „a bahá’í közösség számára hatalmas megtiszteltetés volt, hogy fogadhatták az elnököt ezen a történelmi eseményen, ami szintén jó alkalomként szolgált arra, hogy tájékoztassák Kovind elnököt az indiai bahá’í közösség fejlődéséről.”
1577034464-india-president-honors-bab-bicentenary-01
Az indiai bahá’í közösség tevékenységének középpontjában az alulról építkező béketeremtés, valamint a társadalmi harmóniáról szóló közgondolkodáshoz történő hozzájárulás áll, beleértve az anyagi és szellemi fejlődést egyaránt hangsúlyozó iskolák megteremtését, valamint részvételt a nők helyzetével, a gyermekek jogaival és jólétével, valamint a vallások egymás mellett élésével kapcsolatos társadalmi párbeszédekben.
Nagyrabecsülése és hálája jeléül a Bahá’í Közösség az államfő részére márvány emlékplakettet adományozott, amely ugyanabból az anyagból készült, amelyet az Új-Delhiben található bahá’í templom építéséhez használtak fel. A templom az ország egyik legelismertebb építészeti alkotása, amely az egység jelképévé, az istentisztelet és a meditáció helyszínévé vált a mindenféle társadalmi háttérből naponta érkező több ezer látogató számára.
1577034446-india-president-honors-bab-bicentenary-02
Az elnök köszöntötte az összejövetel minden résztvevőjét, köztük a fiatalokat, akik hozzájárultak közösségük erőfeszítéseihez, a társadalmi változások előmozdítása érdekében. Kovind elnököt az eseményre felesége és lánya is elkísérte. Ez volt az első alkalom, hogy India elnöke ellátogatott az Országos Bahá’í Központba.
A világ bahá’í közösségeiről szólva Kovind elnök hozzáfűzte, miszerint „ezek a közösségek az emberiség egysége melletti elköteleződésükön keresztül határozzák meg önmagukat – ezzel mintegy visszhangozva a büszke indiai hagyományt, a Vasudhaiva Kutumbakam fogalmát, utalva ezzel a közismert szanszkrit kifejezésre, melynek jelentése: „a világ egyetlen család”.

Kapcsolódó oldalak:
A cikk forrása, videó és nagy felbontású képek

Legfrissebb hírek

Meditáció és imatalálkozó Budapesten

Meditáció és imatalálkozó Budapesten Február 10-én, szombaton, nagy szeretettel várunk minden barátunkat egy meditációs és imatalálkozóra a Magyarországi Bahá’í Közösség Központjában. Időpont: 2024. február 10.,

Tovább olvasom »