A szélesre táruló ölelés egy új dokumentum film, amelyet az Igazságosság Egyetemes Háza készített

A_Wedening_Embrace

A kép forrása a Bahá’Í World News Service.


A film több kisebb-nagyobb bahá’í közösséget mutat be. A film fő témája a közösségek által végzett munka a közvetlen környezetükben.
A helyszínek változatosak: falvak, városok és nagyvárosok. Más-más problémák, és más lehetőségek. A bahá’í közösségek azonban mindenhol igyekeznek részt venni, segíteni  a felmerülő problémák megoldásában.

A film fő motívumai, maga a közösségépítés, a fiatalok bevonása a közösségi munkába és a társadalom segítését, javítását célzó programok elindításának folyamata, dokumentálása.
Rendkívül fontos jellemzője a filmnek, hogy maguk a programokban résztvevők mesélik el, hogy élték meg a folyamatot, mit jelent számukra ez a munka.
És a legfontosabb: miként lehet átültetni Bahá’u’lláh tanításait a helyi viszonyoknak és lehetőségeknek megfelelően a gyakorlatba!
A film több nyelven megtekinthető a Bahá’Í World News Service oldalán.
Magyar felirattal az alábbi linkel nézhető meg online, illetve tölthető le:
https://drive.google.com/file/d/1Ol7ad8XCZHLeO0bwuJ6eFO684PevnFLG
(Inkább a letöltést javaslom – utána több eszközön is kényelmesen megnézhető a film.)
 

Kapcsolódó oldalak:
A világ világossága – film Bahá’u’lláh életéről

Legfrissebb hírek

Meditáció és imatalálkozó Budapesten

Meditáció és imatalálkozó Budapesten Február 10-én, szombaton, nagy szeretettel várunk minden barátunkat egy meditációs és imatalálkozóra a Magyarországi Bahá’í Közösség Központjában. Időpont: 2024. február 10.,

Tovább olvasom »