Szingapúr miniszterelnökének bicentenáriumi üdvözlete

Bahá’u’lláh, a bahá’í hit alapítója200 éve született. A bicentenárium alkalmából a világ minden táján nemzetközi és helyi vezetők egymás után fejezik ki tiszteletüket világszerte a nevezetes esemény alkalmából.

Lee Hsien Loong, Szingapúr miniszterelnöke (Fotó: Kommunikációs és Információs Minisztérium)

Lee Hsien Loong, Szingapúr miniszterelnöke (Fotó: Kommunikációs és Információs Minisztérium)


Legutóbb Szingapúr miniszterelnöke, Lee Hsien Loong üdvözölte a helyi bahá’í közösséget. Tőle idézünk:
„Bahá’u’lláh egységről és békéről vallott tanításai fontos értéket képviselnek multikulturális és vallási sokszínűséggel jellemezhető társadalmunkban” – fogalmazott 2017. július 31-i keltezésű üzenetében.
„Nagyon inspiráló számomra látni a bahá’í közösség tevékenységét, amelyet a vallások közti párbeszéd, a kölcsönös megértés és a közös cselekvés előmozdítása érdekében végez.”
„Törekvéseik mind arra irányulnak, hogy megteremtődjön a kölcsönös tisztelet sokvallású társadalmunkban, így erősítve Szingapúr társadalmi összhangját” – folytatta a miniszterelnök.
Szingapúr miniszterelnökének üdvözlő levele a bicentenárium alkalmából a bahá’í közösségnek © Bahá’í Nemzetközi Hírszolgálat news.bahai.org

Szingapúr miniszterelnökének üdvözlő levele a bicentenárium alkalmából a bahá’í közösségnek © Bahá’í Nemzetközi Hírszolgálat news.bahai.org


A szingapúri miniszterelnök egyike azoknak, akik világszerte elismerő szavakkal köszöntötték a bahá’í közösséget. Azt követően, hogy az év elején India miniszterelnöke meleg hangú üzenettel méltatta a bahá’í közösséget, számos hasonló üdvözlet érkezett – többek között az indiai miniszterelnök-helyettestől és a kormányzat több magas beosztású tagjától, valamint India egyik tagállamának miniszterétől és más állami hivatalnokoktól.
Vietnamban a közelgő bicentenárium alkalmából magas rangú kormánytisztviselők, többek között a Vietnami Nemzeti Front Központi Bizottságának tagjai találkoztak a bahá’í közösség képviselőivel. A találkozó során kifejezték elismerésüket azokért az erőfeszítésekért, amelyekkel a hívek az életkörülmények javításán és az oktató-nevelő munkán keresztül hozzájárultak az ország fejlődéséhez.
A helyi szintű kezdeményezések közül érdemes megemlíteni, hogy az argentínai Rosario képviselő-testülete a bicentenáriumi évforduló tiszteletére egy igazgatási határozattal Haifát testvérvárosi rangra emelte. (Megjegyzés: Haifa a bahá’í hit szent helye.)
Az Amerikai Egyesült Államokban a massachusettsi Cambridge városa szintén határozatot iktatott be Bahá’u’lláh születésnapjának tiszteletére, arra bátorítva a város lakóit, hogy tegyenek a béke, az igazságosság és a szolidaritás megteremtésért.
Nagyfelbontású képek és a képek copyright-ja: Bahá’í Nemzetközi Hírszolgálat

Kapcsolódó oldalak:
A magyarországi bicentenáriumi ünneplésről bővebben

Legfrissebb hírek

Bahá’í Nyári Iskola 2021

Kedves Érdeklődő!Szeretettel várunk az idei nyári iskolánkba, ami Kiskőrösön, egy színvonalas, termálfürdőhöz kapcsolt szállodában (Hotel Imperial Gyógyszálló) lesz megtartva. Délelőtt tartalmas előadásokon vehetsz részt, délután

Tovább olvasom »

Bahá’í Nyári Iskola 2020 ELMARAD

A NYÁRI ISKOLA 2020-BAN ELMARAD! A Kedves Barátok!Szeretettel várunk benneteket az idei Nyári Iskolába, ami Kiskőrösön, egy színvonalas, termálfürdőhöz kapcsolt szállodában (Hotel Imperial) lesz megtartva.

Tovább olvasom »