’Abdu’l-Bahá magyarországi látogatásának 100. évfordulója – Szeged

Az `Abdu’l-Bahá látogatásának 80. évfordulóján ültetett fa előtt álló emléktábla a Nemzeti Múzeum parkjában (c) Magyarországi Bahá'í Közösség www.bahai.hu

A Szegedi Bahá’í Közösség szervezésében
szeretettel  meghívunk minden érdeklődőt

2013. április 13-án szombaton 17 órától

a B-612 Kulturális Műhelyben
(Szeged Bécsi krt.7. szám alatt)

megrendezésre kerülő megemlékezésre, melynek témája:

 ’Abdu’l-Bahá magyarországi látogatásának 100. évfordulója


Információ: Meleg Mária 20/319-0330
Email: bahai [pont] szeged [kukac] gmail [pont] com
A belépés díjtalan.

‘Abdu’l-Bahá (1844-1921)


“Bemutatták eme hatalmas és Szent Tanítót a hallgatóságnak… Az emberek, mintha megértették volna a pillanat jelentőségét, hirtelen óriási tapsviharban törtek ki. Ráéreztek, bár tán tudatosan nem értették, hogy ott állván a katolikus főpap és a zsidó keletkutató között, `Abdu’l-Bahá ezen két nagy vallás megbékélését jelképezte. Minden ülőhely foglalt volt, sokan álltak a galériában, folyosókon és még az utcán is. A hallgatóság Bahá’u’lláh-nak az emberiség egységére vonatkozó tanítását reprezentálta. A Parlament tagjai, filozófiai és filológiai társaságok tagjai, egyetemi professzorok, művészek, katolikus papok, anglikán papok, modern vallási mozgalmak, női mozgalmak képviselői, eszperantisták, és különböző nemzetek és fajok voltak jelen.”

(Beszámoló `Abdu’l-Bahá 1913. április 11-én este a régi Parlament épületében
tartott beszédéről, amit több, mint ezer ember hallgatott)

Mély bölcsessége és tudása messze földről vonzotta az igazságot keresőket. Majdnem hetvenévesen 1911 és 1913 között Európába és Amerikába látogatott, ahol előadásokat tartott és fogadta látogatóit. 1913. április 9-18. között Budapestre látogatott Stark Lipót meghívására. Két olyan kijelentést tett, amelyek különösen manapság tűnhetnek fontosnak:
     “Budapest lészen egyik középpontja Kelet és Nyugat egyesülésének”, illetve “ebből a városból fog szétáradni a világosság más helyek felé”.

Kapcsolódó oldal:
Korábbi programok a B-612 Kulturális Műhelyben

Legfrissebb hírek

Bahá’í Nyári Iskola 2021

Kedves Érdeklődő!Szeretettel várunk az idei nyári iskolánkba, ami Kiskőrösön, egy színvonalas, termálfürdőhöz kapcsolt szállodában (Hotel Imperial Gyógyszálló) lesz megtartva. Délelőtt tartalmas előadásokon vehetsz részt, délután

Tovább olvasom »

Bahá’í Nyári Iskola 2020 ELMARAD

A NYÁRI ISKOLA 2020-BAN ELMARAD! A Kedves Barátok!Szeretettel várunk benneteket az idei Nyári Iskolába, ami Kiskőrösön, egy színvonalas, termálfürdőhöz kapcsolt szállodában (Hotel Imperial) lesz megtartva.

Tovább olvasom »