Eric Pickles a Közösségek és Helyi Önkormányzatok Minisztériumának államtitkára, parlamenti képviselő (jobbra) 'Abdu'l-Bahá személyes és történelmi tárgyait tekinti meg a brit kormány által a bahá'í közösség tiszteletére adott fogadáson 2012. november 28-án. © Bahá’í Nemzetközi Hírszolgálat news.bahai.orgMiniszterek és parlamenti képviselők több mint 80 bahá’í-t láttak vendégül egy ‘Abdu’l-Bahá tiszteletére rendezett különleges esemény alkalmából, száz évvel azt követően, hogy a vallásalapító fia ellátogatott Nagy-Britanniába. A brit kormány első ízben rendezett fogadást kifejezetten a bahá’í közösség számára.
‘Abdu’l-Bahá (1844-1921) Bahá’u’lláh legidősebb fia, és az Általa a bahá’í hit vezetőjének kijelölt utóda volt. 1910 és 1913 között, egy egész életen át tartó száműzetést és bebörtönzést követően, Abdu’l-Bahá történelmi jelentőségű utazásokat tett, hogy Bahá’u’lláh tanításait bemutassa a Közel-Keleten kívül élőknek. A Brit szigeteken történő két látogatására 1911 szeptemberében, illetve 1912 decembere és 1913 januárja között került sor.
A fogadást november 28-án, szerdán tartották a kormány Közösségek és Helyi Önkormányzatok Minisztériumának rendezésében. Eric Pickles államtitkár, országgyűlési képviselő üdvözlő beszédében kifejezte nagyrabecsülését mindaz iránt, amivel a bahá’í-ok hozzájárulnak az Egyesült Királyság társadalmának jólétéhez. Méltatta a bahá’í-ok között általa tapasztalt „apró kedvességeket”, és hozzáfűzte: „A bahá’í-ok nélkül szegényebb lenne a közösségünk.”
Don Foster, integrációért felelős miniszter, parlamenti képviselő köszönti a bahá'í-ok számára tartott fogadás résztvevőit a Közösségek és Helyi Önkormányzatok Minisztériumának központjában 2012. november 28-án. © Bahá’í Nemzetközi Hírszolgálat news.bahai.orgDon Foster integrációért felelős miniszter, parlamenti képviselő kijelentette, hogy büszke arra, hogy a saját képviselő kerületéből, Bath-ból származó kiemelkedő személyiségek között tudhatja Ethel Rosenberget, a brit bahá’í közösség egyik alapító tagját. „Önök szakmai, művészeti, és különösképpen az oktatás és konfliktuskezelés létfontosságú területein továbbra is kiemelkedőt alkotnak”, közölte Don Foster, majd hozzáfűzte, hogy az ‘Abdu’l-Bahá által megfogalmazott „lényeges igazság”, mely szerint „a békére közösen kell törekednünk, és a faji és vallási alapú megosztottságnak meg kell szűnnie, ma is éppúgy érvényes, mint akkoriban”.
Kishan Manocha, az Egyesült Királyság Bahá’í Közösségének Országos Szellemi Tanácsa nevében köszönetet mondott Eric Picklesnek, a rendezvény házigazdájának, az eseményt pedig „óriási öröm és megtiszteltetés”-ként jellemezte.
Annabel Knight író és színész – aki maga is bahá’í – kiemelte, hogy Abdu’l-Bahá látogatása olyan iránymutató eseménynek számított a szárnyait bontogató közösség életében, amely segített a maroknyi brit bahá’í-nak identitástudatuk megszilárdításában, és abban, hogy a szolgálatot közösségi életük középpontjába állítsák.

Több mint 80, Angliából, Észak-Írországból, Skóciából és Wales-ből érkező bahá'í-t láttak vendégül miniszterek és parlamenti képviselők az Egyesült Királyság Közösségek és Helyi Önkormányzatok Minisztériuma által rendezett különleges fogadáson 2012. november 28-án. Az eseményt 'Abdu'l-Bahá Brit szigeteken tett történelmi jelentőségű második látogatásának századik évfordulója tiszteletére rendezték. © Bahá’í Nemzetközi Hírszolgálat news.bahai.org

Több mint 80, Angliából, Észak-Írországból, Skóciából és Wales-ből érkező bahá'ít láttak vendégül miniszterek és parlamenti képviselők az Egyesült Királyság Közösségek és Helyi Önkormányzatok Minisztériuma által rendezett különleges fogadáson 2012. november 28-án. Az eseményt 'Abdu'l-Bahá Brit szigeteken tett történelmi jelentőségű második látogatásának századik évfordulója tiszteletére rendezték. © Bahá’í Nemzetközi Hírszolgálat news.bahai.org

Kapcsolódó oldalak:
‘Abdu’l-Bahá élete és magyarországi látogatása

Legfrissebb hírek

Meditáció és imatalálkozó Budapesten

Meditáció és imatalálkozó Budapesten Február 10-én, szombaton, nagy szeretettel várunk minden barátunkat egy meditációs és imatalálkozóra a Magyarországi Bahá’í Közösség Központjában. Időpont: 2024. február 10.,

Tovább olvasom »