A brit kormány fogadással emlékezett meg Abdu'l-Bahá 100 évvel ezelőtti látogatásáról

Eric Pickles a Közösségek és Helyi Önkormányzatok Minisztériumának államtitkára, parlamenti képviselő (jobbra) 'Abdu'l-Bahá személyes és történelmi tárgyait tekinti meg a brit kormány által a bahá'í közösség tiszteletére adott fogadáson 2012. november 28-án. © Bahá’í Nemzetközi Hírszolgálat news.bahai.orgMiniszterek és parlamenti képviselők több mint 80 bahá’í-t láttak vendégül egy ‘Abdu’l-Bahá tiszteletére rendezett különleges esemény alkalmából, száz évvel azt követően, hogy a vallásalapító fia ellátogatott Nagy-Britanniába. A brit kormány első ízben rendezett fogadást kifejezetten a bahá’í közösség számára.
‘Abdu’l-Bahá (1844-1921) Bahá’u’lláh legidősebb fia, és az Általa a bahá’í hit vezetőjének kijelölt utóda volt. 1910 és 1913 között, egy egész életen át tartó száműzetést és bebörtönzést követően, Abdu’l-Bahá történelmi jelentőségű utazásokat tett, hogy Bahá’u’lláh tanításait bemutassa a Közel-Keleten kívül élőknek. A Brit szigeteken történő két látogatására 1911 szeptemberében, illetve 1912 decembere és 1913 januárja között került sor.
A fogadást november 28-án, szerdán tartották a kormány Közösségek és Helyi Önkormányzatok Minisztériumának rendezésében. Eric Pickles államtitkár, országgyűlési képviselő üdvözlő beszédében kifejezte nagyrabecsülését mindaz iránt, amivel a bahá’í-ok hozzájárulnak az Egyesült Királyság társadalmának jólétéhez. Méltatta a bahá’í-ok között általa tapasztalt „apró kedvességeket”, és hozzáfűzte: „A bahá’í-ok nélkül szegényebb lenne a közösségünk.”
Don Foster, integrációért felelős miniszter, parlamenti képviselő köszönti a bahá'í-ok számára tartott fogadás résztvevőit a Közösségek és Helyi Önkormányzatok Minisztériumának központjában 2012. november 28-án. © Bahá’í Nemzetközi Hírszolgálat news.bahai.orgDon Foster integrációért felelős miniszter, parlamenti képviselő kijelentette, hogy büszke arra, hogy a saját képviselő kerületéből, Bath-ból származó kiemelkedő személyiségek között tudhatja Ethel Rosenberget, a brit bahá’í közösség egyik alapító tagját. „Önök szakmai, művészeti, és különösképpen az oktatás és konfliktuskezelés létfontosságú területein továbbra is kiemelkedőt alkotnak”, közölte Don Foster, majd hozzáfűzte, hogy az ‘Abdu’l-Bahá által megfogalmazott „lényeges igazság”, mely szerint „a békére közösen kell törekednünk, és a faji és vallási alapú megosztottságnak meg kell szűnnie, ma is éppúgy érvényes, mint akkoriban”.
Kishan Manocha, az Egyesült Királyság Bahá’í Közösségének Országos Szellemi Tanácsa nevében köszönetet mondott Eric Picklesnek, a rendezvény házigazdájának, az eseményt pedig „óriási öröm és megtiszteltetés”-ként jellemezte.
Annabel Knight író és színész – aki maga is bahá’í – kiemelte, hogy Abdu’l-Bahá látogatása olyan iránymutató eseménynek számított a szárnyait bontogató közösség életében, amely segített a maroknyi brit bahá’í-nak identitástudatuk megszilárdításában, és abban, hogy a szolgálatot közösségi életük középpontjába állítsák.

Több mint 80, Angliából, Észak-Írországból, Skóciából és Wales-ből érkező bahá'í-t láttak vendégül miniszterek és parlamenti képviselők az Egyesült Királyság Közösségek és Helyi Önkormányzatok Minisztériuma által rendezett különleges fogadáson 2012. november 28-án. Az eseményt 'Abdu'l-Bahá Brit szigeteken tett történelmi jelentőségű második látogatásának századik évfordulója tiszteletére rendezték. © Bahá’í Nemzetközi Hírszolgálat news.bahai.org

Több mint 80, Angliából, Észak-Írországból, Skóciából és Wales-ből érkező bahá'ít láttak vendégül miniszterek és parlamenti képviselők az Egyesült Királyság Közösségek és Helyi Önkormányzatok Minisztériuma által rendezett különleges fogadáson 2012. november 28-án. Az eseményt 'Abdu'l-Bahá Brit szigeteken tett történelmi jelentőségű második látogatásának századik évfordulója tiszteletére rendezték. © Bahá’í Nemzetközi Hírszolgálat news.bahai.org

Kapcsolódó oldalak:
‘Abdu’l-Bahá élete és magyarországi látogatása

Legfrissebb hírek

Bahá’í Nyári Iskola 2021

Kedves Érdeklődő!Szeretettel várunk az idei nyári iskolánkba, ami Kiskőrösön, egy színvonalas, termálfürdőhöz kapcsolt szállodában (Hotel Imperial Gyógyszálló) lesz megtartva. Délelőtt tartalmas előadásokon vehetsz részt, délután

Tovább olvasom »

Bahá’í Nyári Iskola 2020 ELMARAD

A NYÁRI ISKOLA 2020-BAN ELMARAD! A Kedves Barátok!Szeretettel várunk benneteket az idei Nyári Iskolába, ami Kiskőrösön, egy színvonalas, termálfürdőhöz kapcsolt szállodában (Hotel Imperial) lesz megtartva.

Tovább olvasom »