A vallás új értelmezése: könyv újdonság Bahá’u’lláh tollából

Bahá'u'lláh, A bizonyosság könyve (Kitáb-i-Iqán) című könyv borítója. A könyv a vallás új értelmezését adja, miszerint a vallás az emberi tudatosság fejlődésének legfőbb előrevivő forrása. A könyvben Bahá’u’lláh leírja, hogy csak egy Isten és csak egy vallás van, azaz Isten vallása, melynek Küldöttei tanítják az egész emberiséget. Ezzel ledönti és eltávolítja az évezredes korlátokat, a háborúskodás, ellenségeskedés és versengés minden indokát. © Magyarországi Bahá’í Közösség www.bahai.huMegjelent magyarul Bahá’u’lláh egyik legfontosabb műve, A bizonyosság könyve (Kitáb-i-Iqán). A könyv a vallás új értelmezését adja, miszerint a vallás az emberi tudatosság fejlődésének legfőbb előrevivő forrása. A könyvben Bahá’u’lláh leírja, hogy csak egy Isten és csak egy vallás van, azaz Isten vallása, melynek Küldöttei tanítják az egész emberiséget. Ezzel ledönti és eltávolítja az évezredes korlátokat, a háborúskodás, ellenségeskedés és versengés minden indokát.
Bahá’u’lláh ezt a könyvet még Kinyilatkoztatásának bejelentése előtt, 1862-ben írta a Báb kételkedő nagybátyjának, válaszolva annak számos kérdésére. Bahá’u’lláh itt valóban lerántja és széttépi a „fátylakat”, valamint feltöri a „Könyv pecsétjeit”, melyek az emberiség korábbi megértési szintjén gátolták az embereket, hogy az egység szemével tekintsenek Isten összes Tanítójára. Egyértelműen, logikusan és megcáfolhatatlan érvekkel megmagyarázza a Korán számtalan homályos versét és az Evangélium néhány kiemelt fontosságú és félreértett fejezetét.
Bahá’u’lláh tolla A bizonyosság könyvében a bahá’í istenkép lényegét tárja fel.

Kapcsolódó oldalak:
A bizonyosság könyve című könyv online olvasása
Bahá’í írások
A vallások egysége – bahá’í alapelv

Legfrissebb hírek

Bahá’í Nyári Iskola 2021

Kedves Érdeklődő!Szeretettel várunk az idei nyári iskolánkba, ami Kiskőrösön, egy színvonalas, termálfürdőhöz kapcsolt szállodában (Hotel Imperial Gyógyszálló) lesz megtartva. Délelőtt tartalmas előadásokon vehetsz részt, délután

Tovább olvasom »

Bahá’í Nyári Iskola 2020 ELMARAD

A NYÁRI ISKOLA 2020-BAN ELMARAD! A Kedves Barátok!Szeretettel várunk benneteket az idei Nyári Iskolába, ami Kiskőrösön, egy színvonalas, termálfürdőhöz kapcsolt szállodában (Hotel Imperial) lesz megtartva.

Tovább olvasom »