Bahá'u'lláh, A bizonyosság könyve (Kitáb-i-Iqán) című könyv borítója. A könyv a vallás új értelmezését adja, miszerint a vallás az emberi tudatosság fejlődésének legfőbb előrevivő forrása. A könyvben Bahá’u’lláh leírja, hogy csak egy Isten és csak egy vallás van, azaz Isten vallása, melynek Küldöttei tanítják az egész emberiséget. Ezzel ledönti és eltávolítja az évezredes korlátokat, a háborúskodás, ellenségeskedés és versengés minden indokát. © Magyarországi Bahá’í Közösség www.bahai.huMegjelent magyarul Bahá’u’lláh egyik legfontosabb műve, A bizonyosság könyve (Kitáb-i-Iqán). A könyv a vallás új értelmezését adja, miszerint a vallás az emberi tudatosság fejlődésének legfőbb előrevivő forrása. A könyvben Bahá’u’lláh leírja, hogy csak egy Isten és csak egy vallás van, azaz Isten vallása, melynek Küldöttei tanítják az egész emberiséget. Ezzel ledönti és eltávolítja az évezredes korlátokat, a háborúskodás, ellenségeskedés és versengés minden indokát.
Bahá’u’lláh ezt a könyvet még Kinyilatkoztatásának bejelentése előtt, 1862-ben írta a Báb kételkedő nagybátyjának, válaszolva annak számos kérdésére. Bahá’u’lláh itt valóban lerántja és széttépi a „fátylakat”, valamint feltöri a „Könyv pecsétjeit”, melyek az emberiség korábbi megértési szintjén gátolták az embereket, hogy az egység szemével tekintsenek Isten összes Tanítójára. Egyértelműen, logikusan és megcáfolhatatlan érvekkel megmagyarázza a Korán számtalan homályos versét és az Evangélium néhány kiemelt fontosságú és félreértett fejezetét.
Bahá’u’lláh tolla A bizonyosság könyvében a bahá’í istenkép lényegét tárja fel.

Kapcsolódó oldalak:
A bizonyosság könyve című könyv online olvasása
Bahá’í írások
A vallások egysége – bahá’í alapelv

Legfrissebb hírek

Meditáció és imatalálkozó Budapesten

Meditáció és imatalálkozó Budapesten Február 10-én, szombaton, nagy szeretettel várunk minden barátunkat egy meditációs és imatalálkozóra a Magyarországi Bahá’í Közösség Központjában. Időpont: 2024. február 10.,

Tovább olvasom »