Tanulságos történetek jelentek meg gyerekek részére

Elkészült A hit fénye című könyv magyar nyelvű fordítása, mely gyerekeknek szánt történeteket tartalmaz a bahá’í hit korai korszakából. A tanulságos történetekben lelki szemeink előtt megjelenik a makulátlan tisztaság és erkölcsösség eleven példája.

Makay László is szeret gyermekeinek tanulságos történeteket mesélni

Makay László is szeret gyermekeinek tanulságos történeteket mesélni


A történetek nemcsak abba a légkörbe nyújtanak bepillantást, melyben a Hit megszületett, hanem tanúi lehetünk általuk a Báb, Bahá’u’lláh, és ‘Abdu’l-Bahá egy-egy élethelyzetre adott végtelen bölcs válaszának is.
A történetek nem csupán a bahá’í hívek körében lehetnek népszerűek, de bárki érdekesnek találhatja őket, aki a történetekből áradó erkölcsi tisztaság által egy kis lelki felüdülésre vágyik.
A magyar kiadás születése jól példázza az egyéni kezdeményezés folyamatát a bahá’í hitben. Ha egy hívő úgy érzi, hogy szeretne tenni az emberiség fejlődéséért, szabadon választhat egy őt érdeklő területet. Makay László kevesellte a gyermekneveléshez rendelkezésre álló, magyar bahá’í irodalmat, ezért kezdte el fordítani A hit fénye című könyvet.
A hit fénye című könyv magyar nyelvű fordítása több éven keresztül készült, hiszen munkaidő mellett szűkös volt a fordításnak szentelhető idő. A munka akkor kapott igazán lendületet, amikor Gáspár Éva és Manno Judit is becsatlakozott a fordítás, illetve lektorálás folyamatába.

Kapcsolódó oldalak:
Tanulságos történetek gyerekeknek: A hit fénye című könyv
Gyereknevelés bahá’í megközelítése
Bahá’í gyermek és ifjúsági irodalom

Legfrissebb hírek

Bahá’í Nyári Iskola 2021

Kedves Érdeklődő!Szeretettel várunk az idei nyári iskolánkba, ami Kiskőrösön, egy színvonalas, termálfürdőhöz kapcsolt szállodában (Hotel Imperial Gyógyszálló) lesz megtartva. Délelőtt tartalmas előadásokon vehetsz részt, délután

Tovább olvasom »

Bahá’í Nyári Iskola 2020 ELMARAD

A NYÁRI ISKOLA 2020-BAN ELMARAD! A Kedves Barátok!Szeretettel várunk benneteket az idei Nyári Iskolába, ami Kiskőrösön, egy színvonalas, termálfürdőhöz kapcsolt szállodában (Hotel Imperial) lesz megtartva.

Tovább olvasom »