A bahá’í-ok november 12-én ünneplik a bahá’í hit megalapítójának, Bahá’u’lláh-nak a születésnapját. A földrajzi értelemben második legelterjedtebb vallás 9 munkaszüneti napjának egyikét több tízezer helyen ünnepli a világszerte élő 5 millió bahá’í.
A magyarországi központi ünnepségre 2009. november 11-én, 19 órától kerül sor a Budapest Hotelben, mely a többi bahá’í rendezvényhez és ünnephez hasonlóan mindenki számára nyitott és nyilvános esemény.

Bahá'u'lláh szülésnapjának évfordulóján

Bahá'u'lláh szülésnapjának évfordulóján


Az ünnepi program hagyományosan zenére és kreatív művészi bemutatókra épül. Nemrég megjelent CD-jükből, a Hová mehet a szerelmes? című albumból fog ízelítőt adni a bahá’í zenekar, a Hét völgy, Tárnoki Beatrix szólóénekével. A hivatalos programot késő estig tartó zene és tánc követi.
Bahá’u’lláh perzsa nemesi család sarjaként született 1817. november 12-én, Teheránban. Az általa alapított bahá’í hit legfontosabb tanítása az emberiség egysége, mely szerint „A Föld egy ország, s az emberiség a polgárai”.

Kapcsolódó oldalak:
Bahá’u’lláh élete
Bahá’u’lláh tanításai

Legfrissebb hírek

Egyházi 1% mindenki javára

Egyházi 1% mindenki javára Az egyházi 1%-ból más civil szervezeteket támogat a Bahá’í Közösség, mert hitéleti, saját céljára azt nem használja. A legtöbb civil szervezet

Tovább olvasom »

Meditáció és imatalálkozó Budapesten

Meditáció és imatalálkozó Budapesten Február 10-én, szombaton, nagy szeretettel várunk minden barátunkat egy meditációs és imatalálkozóra a Magyarországi Bahá’í Közösség Központjában. Időpont: 2024. február 10.,

Tovább olvasom »