Jelenleg 80 jelentkező van Magyarországról. 4000 felnőtt és 200 gyermek jelentkezett Európa 16 országából: Ausztria, Belgium, Cseh Köztársaság, Franciaország, Németország, Magyarország, Koszovó, Liechtenstein, Luxemburg, Macedónia, Montenegró, Hollandia, Lengyelország, Szerbia, Szlovákia, Svájc.
A bahá’í hit világszintű vezető testülete, az Igazságosság Egyetemes Háza október 20-i levelében 41 regionális bahá’í konferenciát jelentett be, melyek a következő 4 hónapban világszerte különböző városokban tartandók. Az összejövetelek eddig soha nem látott sorozata 2008. január 21-ig mintegy 55 ezer főt vonzott.
A konferenciák célja, hogy alkalmat nyújtson a bahá’í-oknak az összejövetelre, ahol az eddig elért eredményeket ünnepelhetik, a jelenlegi követelményeit megfontolhatják és tervezhetik, hogyan vonjanak be több embert a saját társadalmuk javítására irányuló speciális megközelítésbe – olyan megközelítésbe, mely a lelki fejlődést a közösség szolgálatával köti össze.
Az Igazságosság Háza ezt írta a fent említett levelében: “… a közösség folytatódó megerősödését a régi világrend további hanyatlása kíséri. … Nézzétek csak, … miként rogytak meg korábban bevehetetlennek tartott pénzügyi struktúrák, és a világ vezetői miként voltak képtelenek arra, hogy rövid távúnál hosszabb megoldásokat fogalmazzanak meg – olyan rövidség ez, melyet ők is egyre inkább bevallanak. Bármennyire célravezető megoldásokat is fogadtak el, a bizalom megrendült, és elveszett a biztonság érzete.” A régóta vallott bahá’í elv, hogy az anyagi és szellemi civilizáció együtt kell előrehaladjon, kétségtelen igazolást nyert a világ mai állapota által.

Kapcsolódó oldalak:
Jelentkezés a konferenciára a Bahá’í Titkárságon
A konferencia hivatalos honlapja (angol és német nyelven)
Kapcsolódó hírek:
Bahá’í konferenciák világszerte – háború és más nehézségek ellenére is

Legfrissebb hírek

Egyházi 1% mindenki javára

Egyházi 1% mindenki javára Az egyházi 1%-ból más civil szervezeteket támogat a Bahá’í Közösség, mert hitéleti, saját céljára azt nem használja. A legtöbb civil szervezet

Tovább olvasom »

Meditáció és imatalálkozó Budapesten

Meditáció és imatalálkozó Budapesten Február 10-én, szombaton, nagy szeretettel várunk minden barátunkat egy meditációs és imatalálkozóra a Magyarországi Bahá’í Közösség Központjában. Időpont: 2024. február 10.,

Tovább olvasom »