(BWNS) New York 2008. június 19.
A hét prominens, börtönben fogvatartott bahá’í mindegyikének rövid telefonbeszélgetést engedélyeztek családjukkal – értesült a Bahá’í Nemzetközi Közösség.
Az informális iráni bahá’í vezetőség, melynek egy tagját március elején, hat tagját május 14-én tartóztatták le, hitük miatt.A telefonbeszélgetések voltak az első életjelek a bebörtönzött bahá’í-októl, amióta hatukat letartóztatták teheráni otthonukban a májusi 14-i hajnali razziákon. A hetedik bahá’í vezetőt márciusban Meshedben tartóztatták le.
A Bahá’í Nemzetközi Közösség június 3-én értesült, hogy a két nő, Mahvash Sabet és Fariba Kamalabadi telefonon beszélhetett családjával. Sabet asszonyt március 5-én vették őrizetbe Meshedben, de május 26-án átszállították a teheráni Evin börtönbe, ahol a többieket is valószínűleg fogva tartják.
Később megerősítették, hogy Jamaloddin Khanjani, Afif Naeimi, Saeid Rezaie, Behrouz Tavakkoli, és Vahid Tizfahm is röviden beszélhetett családjával telefonon keresztül.
Vádemelés nélkül tartják fogva a hét bahá’í-t, akik a háromszázezres iráni bahá’í közösség alapvető szükségleteivel foglalkozó koordináló bizottság tagságát alkotják.
1980-ban az Iráni Bahá’í Közösség Országos Szellemi Tanácsának mind a kilenc tagját elhurcolták, és valószínűleg megölték, mivel azóta nem érkezett hír felőlük. Egy évvel később, mikor újjáalakították a Tanácsot, a kilencből nyolc tagot letartóztattak és megölték.
A Teheránban bebörtönzött hét vezetőségi tagon kívül, körülbelül 15 további bahá’í-t tartanak fogva Iránban; néhányukról semmi hírt nincsen, és legtöbbjük ellen nem emeltek hivatalosan vádat.
forrás: Bahá’í Nemzetközi Hírszolgálat

Kapcsolódó oldalak:
Összefoglaló: Az iráni bahá’í közösség üldözése – hírek, képek, videók

Legfrissebb hírek

Egyházi 1% mindenki javára

Egyházi 1% mindenki javára Az egyházi 1%-ból más civil szervezeteket támogat a Bahá’í Közösség, mert hitéleti, saját céljára azt nem használja. A legtöbb civil szervezet

Tovább olvasom »

Meditáció és imatalálkozó Budapesten

Meditáció és imatalálkozó Budapesten Február 10-én, szombaton, nagy szeretettel várunk minden barátunkat egy meditációs és imatalálkozóra a Magyarországi Bahá’í Közösség Központjában. Időpont: 2024. február 10.,

Tovább olvasom »