Irán legnagyobb vallási kisebbsége vezetőségnek letartóztatása
Május 14.-én, az az már hat napja semmi hír az Iránban letartóztatott és bebörtönzött hat bahá’í vallású vezetőről. A hat férfi és nő egy csupán informális vezetőség tagja volt, akik az iráni bahá’í közösség ügyeit segítették, miután az iráni kormány mindenféle hivatalos bahá’í szerveződést betiltott a 1983-ban.
„A kiemelkedő bahá’í-ok házai elleni hajnali razziák jól összehangoltak voltak, és világosan jelzik, hogy magas szintről újra támadják a bahá’í-okat és meg akarják félemlíteni az iráni bahá’í közösséget.” – mondta Dugal asszony, aki az ENSZ-nél Bahá’í Nemzetközi Közösség főképviselője.
„Különösen vészjósló, hogy a mostani hullám emlékeztet a két országos iráni bahá’í irányító testület letartóztatására az 1980-as évek elején – ami 17 személy kivégzéséhez vagy eltűnéséhez vezetett.”
A május 14-én letartóztatottak nevei: Mrs. Fariba Kamalabadi, Mr. Jamaloddin Khanjani, Mr. Afif Naeimi, Mr. Saeid Rezaie, Mr. Behrouz Tavakkoli, and Mr. Vahid Tizfahm. Valamennyien Teheránban laknak. Kamalabadi asszony, Khanjani úr, és Tavakkoli úr már korábban is le volt tartóztatva, 5 naptól és négy hónapig terjedő időszakokra.
A témában a Magyarországi Bahá’í Közösség sajtótájékoztatót tart 2008. május 26-án, hétfőn 15 órakor.
Helyszín: Budapest 1053 Ferencziek tere 3. 27-es csengő
Nyilatkozni a közösség nevében: Selyem Gyöngyi, média referens fog.
További információ: Kolozsvári Zsuzsa 30/415-6041
Farid Parvaneh email: farid9 [kukac] mail [pont] datanet [pont] hu

Kapcsolódó oldalak:
Összefoglaló: Az iráni bahá’í közösség üldözése – hírek, képek, videók

Legfrissebb hírek

Egyházi 1% mindenki javára

Egyházi 1% mindenki javára Az egyházi 1%-ból más civil szervezeteket támogat a Bahá’í Közösség, mert hitéleti, saját céljára azt nem használja. A legtöbb civil szervezet

Tovább olvasom »

Meditáció és imatalálkozó Budapesten

Meditáció és imatalálkozó Budapesten Február 10-én, szombaton, nagy szeretettel várunk minden barátunkat egy meditációs és imatalálkozóra a Magyarországi Bahá’í Közösség Központjában. Időpont: 2024. február 10.,

Tovább olvasom »