Dr. Ali-Muhammad Varqa 52 évig szolgálta a bahá’í hitet, mint isten Ügyének keze.HAIFA, Izrael, 2007. szeptember 24. (BWNS) — A világméretű bahá’í közösség legelőkelőbb tagját vesztette el Dr Ali-Muhammad Varqa halálával.
2007. szeptember 22-én este hunyt el haifai otthonában.
Dr Varqára 1955-ben Shoghi Effendi, a bahá’í hit Védnöke ruházta az „Isten Ügyének Keze” rangot. Dr Varqa ebben a minőségében 52 éven át szolgált nemzetközi szinten elhunytáig. Ő volt az utolsó élő Ügy Keze abból a 27-ből, akik még éltek akkor, amikor Shoghi Effendi meghalt 1957-ben.
Dr Varqa egy neves iráni család sarja, mely generációkon keresztül megkülönböztetett módon szolgálta a bahá’í hitet. Miután 1950-ben Párizsban doktorátust szerzett a Sorbonne-on, Iránban tanított a tábrizi és teheráni egyetemen és szolgálta a bahá’í közösséget az adminisztráció különböző területein. 1979-ben elköltözött Kanadába és később Haifában telepedett le, hogy a Bahá’í Világközpontban szolgáljon.
1912-ben született Teheránban, Iránban, és nevét ‘Abdu’l-Bahától kapta nagyapja emlékére, akit azért gyilkoltak meg, mert Bahá’u’lláh követője volt.
Dr Varqa sok országba ellátogatott először Shoghi Effendit, majd az Igazságosság Egyetemes Házát képviselvén, ez utóbbi a bahá’í hit nemzetközi vezető testülete. E minőségében, Dr Varqa jelen volt a Belgiumban, Luxembourgban, Kongóban, Mauritániában, a Közép Afrikai Köztársaságban, Szent Luciában, Szent Vincenten, Csehszlovákiában és Görögországban tartott első országos konvención.
Dr Varqa három leánygyermeket és hat testvért hagyott hátra. Temetésére szeptember 24-én reggel került sor, földi maradványai a haifai bahá’í temetőben nyugszanak.
További fényképek és a cikk angolul

Legfrissebb hírek

Egyházi 1% mindenki javára

Egyházi 1% mindenki javára Az egyházi 1%-ból más civil szervezeteket támogat a Bahá’í Közösség, mert hitéleti, saját céljára azt nem használja. A legtöbb civil szervezet

Tovább olvasom »

Meditáció és imatalálkozó Budapesten

Meditáció és imatalálkozó Budapesten Február 10-én, szombaton, nagy szeretettel várunk minden barátunkat egy meditációs és imatalálkozóra a Magyarországi Bahá’í Közösség Központjában. Időpont: 2024. február 10.,

Tovább olvasom »